Skip to main content

Financieel overzicht februari

Financieel overzicht februari

Alweer maart. Time flies when you’re having fun. Weer een maandje verder. Tijd voor de nieuwe WOZ-waarde, belastingaangifte en de lente komt langzaam om de hoek kijken.

Hoe hebben we het afgelopen maand financieel gedaan? Hebben we ons geld een beetje nuttig besteed? Worden we er gelukkig van of waren er betere dingen waar we het aan uit hadden kunnen geven?

Gezamenlijke uitgaven

De gezamenlijke uitgaven kwamen in februari uit op €1951,56. Oftewel een shocking €2.93 minder dan in Januari. En dat terwijl februari toch 2 dagen korter was 😉
De gemiddelde uitgaven over 2015(excl verbouwing) waren €2272,35, in februari 2015 zaten we op €1831,23. Dat betekent dat we zo’n 6,5% meer hebben uitgegeven dan vorig jaar februari maar een dikke 14% minder dan ons gemiddelde voor 2015. En dat is prima.

Loading...

Loading…

financieel-overzicht-februari-2016

Terugkijken

2 speciaaltjes dus deze maand, een hoog bedrag voor boodschappen en een hoge post ‘diversen’. De boodschappen, ondanks ruim boven ons doel van €250,=, vallen mee. We hebben via internet weer bulk voorraad ingeslagen. Dit was al iets meer dan €115,=. Tevens hadden we een feestje te vieren hier thuis wat natuurlijk e.e.a. aan kosten met zich meebrengt(drank, hapjes, taart!). Mevrouw is dus officieel twintiger af. Flirty thirty now.

De post diversen was hoog omdat we een nieuwe TV meubel hebben aangeschaft. €160,=

In februari zijn we wederom niet uit eten geweest. Een major besparing t.o.v. de €95,60 die we er vorig jaar aan uit hebben gegeven. In plaats daarvan hebben we bijvoorbeeld ons eigen 3-gangen feestmaal gecreëerd. Beef wellington bijvoorbeeld. Zie hier ook meteen mijn bezwaar van budgetteren. Door iets luxer thuis te koken besparen we op uit eten gaan. Moet ik dan geld van het ene naar het andere potje hevelen? Teveel moeite.

Budgeteren

Wij werken niet met budgetten. We willen onze uitgaven niet laten dicteren door of er nog geld over is of niet. Tevens hebben we natuurlijk de luxe dat het niet hoeft. We proberen geld uit te geven aan de dingen die wij belangrijk vinden en te snijden in zaken die weinig geluk opleveren. Inzicht in je uitgaven is hierbij gewoon het allerbelangrijkste.

It’s not about money, it’s about freedom

Vooruitkijken

Ondanks de dure boodschappen zitten we dit jaar gemiddeld nog onder de €300,= gemiddeld. Maart is waarschijnlijk weer goedkoper en zal ons gemiddelde hopelijk weer richting de –gewenste- €250,=. Ons TV/Internet abbonement loopt nog een paar maandjes. Daarna kunnen we hier ook weer in snijden.

Qua elektra/gas zitten we qua verbruik ruim onder ons voorschotbedrag dus die kunnen we misschien wel wat bij gaan stellen. Dan blijft er weer wat extra over om maandelijks te sparen. We hebben al een mooi doel gesteld…later meer daarover!

De uitgaven van Meneer

De uitgaven van Meneer waren –helaas– wat hoger dan Januari. €2299,68 in februari t.o.v. €2053,12 in januari. Daarmee wel ruim 14% onder het gemiddelde van vorig jaar.

Oorzaken?

Een grote voorraad dierenvoer besteld via internet/creditcard. Moest eigenlijk van de gezamenlijke rekening maar verrekenen we volgende maand wel weer.

Tevens een bulk voorrraad scheermesjes ingeslagen via internet. Nergens voor nodig om die Boldking mesjes te kopen. Gilette is gewoon goedkoper als je het een beetje slim inkoopt.

Ook moesten er nog nieuwe schoenen komen die ik op m’n werk kan gebruiken. Ook hier ga ik liever voor kwaliteit dan scapino/bristol schoenen.. Wel in de sale gekocht maar toch bijna €110,= lichter.

Daarnaast een fiks bedrag aan cadeau’s deze maand. Edoch elke euro waard.

Op naar maart

Nu dus tijd voor maart. Gaat het een magere maart worden of toch magic maart? Voorlopig verwachten we geen grote uitgaven. De boodschappen voorraad is aardig op orde en dus zouden we hier wat lagere kosten verwachten. Zeker als we onze challenge van maart weten te volbrengen…

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden van onze overzichten en blogs? Schrijf je dan nu in voor nieuwsbrief! Volgen op Twitter is ook een optie(en een aanrader ;-).!

Geef een reactie!