Skip to main content

De inleiding

Een kleine inleiding..

Jaren geleden kwam Meneer in aanraking met het boek Rijke Pa, Arme Pa, van Robert Kiyosaki. Ik ga hier geen hele samenvatting geven van het boek, maar het is wel een boek wat je ogen doet openen. Het boek legt uit waarom de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. Op school leren wij verschrikkelijk veel, maar niemand die je verteld hoe je met geld om moet gaan, best vreemd als je beseft dat geld tegenwoordig toch een redelijk belangrijke positie in het dagelijks leven inneemt..

Afbeeldingen via Flickr
Afbeelding via Flickr

In een tijd waarin je zit met een hoge studieschuld en zonder werk is het niet echt het moment om aan financiële onafhankelijkheid te kunnen werken(of misschien juist wel). Nu we een paar jaar verder zijn en weten hoe het is om verplicht te moeten komen werken en de aflossingen van de studieschuld je in je nek hijgen lijkt het ons een mooi moment om te starten met een blog over de weg richting financiële onafhankelijkheid.

Lange weg

Het zal een lange weg zijn, met waarschijnlijk hoge drempels en diepe kuilen. Het gaat ons ook niet om het feit of we exact op ons 40e, 45e of 50e niet meer hoeven te werken. We willen graag efficiënter met ons geld omgaan en besparen op dingen die voor ons weinig toevoegen. Op deze manier moet het mogelijk zijn om genoeg opzij te zetten om eerder te kunnen stoppen met werken. Dit wil niet zeggen dat we dit dan ook zullen doen, momenteel vinden we ons werk allebei verschrikkelijk leuk, maar de vrijheid om helemaal zelf te kunnen kiezen wat je met je tijd doet moet geweldig zijn! Nu we jong zijn, nog niet gewend aan een hoog uitgavepatroon en met genoeg tijd vóór ons om wat op te bouwen bevinden we ons in een uitstekende uitgangspositie, dus laten we daar dan ook gebruik van maken!

Over ons

Hebben jullie natuurlijk nog wat meer informatie te goed dan alleen het stukje over ons. We hebben in september 2014 een tussenwoning gekocht ergens in een leuke plaats in de randstad. We zijn ontzettend blij met onze tuin(op het zuiden, schaduw kun je maken, zon niet!) en proberen hier dan ook wat opbrengst uit te halen. Er staan al 2 perenbomen en wat fruitstruiken en dit gaan we uiteraard proberen uit te breiden en zullen jullie hiervan op de hoogte te houden.

Uitdaging

De verbouwing van ons huis hebben we voor een groot deel zelf gedaan, hier hebben we van geleerd dat het vooral een kwestie van durven is! Omdat zelf doen een hoop geld scheelt willen we jullie ook mee te nemen met enkele van onze doe-het-zelf avonturen om jullie aan te moedigen ook wat meer zelf te doen!

Ondertussen proberen we wat gezonder te gaan leven, wat minder vlees te eten en probeert Meneer nog een paar kg af te vallen. Genoeg gebieden om onze discipline te testen, jullie tips te ontvangen en onze tips met jullie te delen! Het is de bedoeling dat dit alles gepaard gaat met een gezonde knipoog en mooie foto’s!

Genoeg op de To-Do list dus..

DeathtoStock_Wired6 (1128 x 752)

Geef een reactie!