Skip to main content

Netto waarde November 2017 (+€1653)

Na de Savings Rate van November is het uiteraard ook nog even tijd voor een update van de netto waarde na de maand November. Ramses Shaffy staat op de achtergrond te zingen dat ‘ie de kroegen & kathedralen van Amsterdam tot aan Maastricht kent en ik kom tot de -niet geheel onverwachte- conclusie dat m’n netto waarde wederom is toegenomen. Altijd fijn.

Netto Waarde November 2017

Met een positieve savings rate zou de netto waarde natuurlijk ook weer moeten stijgen en gelukkig is dat ook weer gebeurd. De hypotheekaflossing telt voor de NW ook mee en ook de aandelenmarkten bevinden zich nog steeds in opperbeste stemming en dat alles draagt weer lekker bij.

In-the-end steeg m’n NW met €1653,= tot €34404,=

Verdeling

Het resterende deeltje crowdfunding loopt nog prima, de aandelenmarkten doen hun werk en de hypotheekaflossingen maken het geheel ongeveer af. In de blog over ons Plan 2021 heb ons plan om €100.000,= te sparen binnen 3 jaar al uitgelegd. Daarin heb ik ook aangegeven hoe ik mijn assets wil verdelen. Jullie weten inmiddels dat ik van de plaatjes bent, dus bij deze.

Als ik de huidige stand van zaken ernaast leg gaat dat al aardig de goede kant op. Cash moeten we de komende tijd dan nog maar wat aanvullen. Ik koop maandelijks nog wel wat indexfondsen maar niet schrikbarend veel dus dat loopt prima zo!

 

 

Op de planning lopen we sinds vorige maand ook lekker voor, dat is altijd prettig. Deze maand is de stijging zo ongeveer als gepland! Eind van het jaar zouden we toch richting de €36k als netto waarde moeten kunnen gaan. Klein detail is dat de aandelenmarkten dan wel lekker door moeten gaan zoals de afgelopen maanden hebben gedaan. Laten we daar nou net geen invloed op hebben! 😉 Dan zouden we een maand of 4 op de planning voorlopen en ook dat lijkt me geen enkel probleem.

Hoe ontwikkelde jou netto waarde zich de afgelopen maand?

One thought to “Netto waarde November 2017 (+€1653)”

  1. Mooi stijgend lijntje weer M&M! Dat de aandelenmarkt daaraan mee werkt is natuurlijk altijd prettig. Mocht diezelfde aandelenmarkt nu toch “onverhoopt” een koudje pakken, dan zal de impact om jullie totale NW ook wel weer mee vallen i.v.m. de relatief grote cash reserve.
    Onze stijging deze maand was niet zo heel erg spectaculair, kwam vooral door wisselkoersen die roet in het eten gooiden. Trekt wel weer bij 🙂

Geef een reactie!