Skip to main content

Rijk worden van lenen? Peerby!

Heb je dat weerbericht gezien voor zaterdag? Geven we een keer een feestje, gaat het regenen.. Laten we dan toch maar een partytent kopen..

Herkenbaar? Spullen kopen die je eigenlijk bijna nooit nodig hebt maar die toch redelijk belangrijk kunnen zijn(om bijvoorbeeld je BBQ niet in het water te laten vallen..).

Wij zijn sinds vorig jaar lid geworden van Peerby. Absoluut een goede uitvinding! Peerby is gebaseerd op het principe dat we met elkaar verschrikkelijk veel spullen hebben die we verschrikkelijk weinig gebruiken. Via Peerby kun je spullen lenen van je buurtgenoten en is gebaseerd op goed vertrouwen.

Hoe werkt het?

Je kunt Peerby gebruiken via de website of via de app en het werkt verschrikkelijk simpel. Je vult in wat je zoekt, wanneer je het nodig hebt en als je zin hebt typ je er nog een leuk verhaaltje/verzoekje bij. Als je klaar bent stuurt Peerby deze oproep naar m1410-peerby-grensen in je omgeving die ook lid zijn van Peerby. Als er iemand is die heeft wat jij nodig hebt kan hij/zij dat aangeven en neem je via de app/site contact op om af te spreken wanneer je het op kan halen!

Deeleconomie

De afgelopen jaren heb je de term ‘deeleconomie‘ vast wel horen vallen. Het gaat hier om het feit dat we steeds meer spullen zijn gaan delen en van elkaar zijn gaan gebruiken. Peerby is hier een aardig voorbeeld van maar je hebt waarschijnlijk ook wel gehoord van Airbnb, waar je huizen en kamers van mensen kan huren in plaats van naar een hotel te gaan. Bij Snappcar kan je ‘een auto huren van je buren’ zoals ze het zelf omschrijven. Airbnb en Snappcar hebben wij nog niet gebruikt maar we willen misschien wel ons huis een paar weken gaan verhuren als we op vakantie gaan. Heeft iemand hier al ervaring mee opgedaan?

Ons leengedrag

Wij hebben het afgelopen jaar onder andere een elektrisch kacheltje kunnen lenen om ons huis wat bij te verwarmen tijdens onze verbouwing, verfbranders om de trapleuning kaal te halen en uiteraard een partytent om een barbecue te faciliteren voor iedereen die geholpen heeft met verbouwen! Een partytent kost zo €50,-, een verfbrander €20,= en een elektrisch kacheltje ben je ook zo €30,- aan kwijt, al met al toch €100,- niet uit hoeven geven terwijl we wel gebruik hebben kunnen maken van deze producten!

Gereedschap lenen

Verkoop je overbodige spullen

Het is helemaal leuk als je je spullen die je bijna nooit gebruikt op marktplaats te koop zet. Op deze manier heb je minder rotzooi, minder opslagruimte nodig, verdien je een extra zakcentje om opzij te zetten en met Peerby is bijna alles wel te leen!

Hadden we al gezegd dat Peerby helemaal gratis is? Wij zouden zeggen, aanmelden maar en laat ons weten wat je hebt kunnen gebruiken zonder te kopen!

Wil je op de zondagochtend graag nog een uitgebreider stuk lezen over de deeleconomie? Bij onze vrienden van De Correspondent hebben ze er een aardig artikel aan gewijd!

Geef een reactie!