Skip to main content

Savings rate van 2017

December, weer een maand voorbij en daarmee kunnen we ook 2017 ongeveer afvinken! Terwijl de slaaptekorten er behoorlijk inhakken en de werkgever wat meer aandacht vraagt is de blogfrequentie weer even wat teruggelopen. Dat is dan maar zo! Hoe is de Savings rate voor 2017 geworden?

December

December is de tijd van de eindejaarsuitkeringen, 13e maand of misschien nog wel een leuke eindejaarsbonus. Mijn werkgever hanteert het principe van een eindejaarsuitkering en dat komt er op neer dat we in december een extra maandsalaris erbij krijgen. Dus toch een 13e maand 😉 Gelukkig bevinden we ons in een positie dat we de belastingdienst ook goed mogen sponsoren dus meer dan de helft is alweer weg voordat je het gezien hebt. Verder heb ik de zorgverzekering van 2018 vast in 1x vooruit betaald. Dat levert weer 2% korting op en dat krijgen we op een spaarrekening niet dus is dat weer makkelijk verdiend. Wel even eenmalig bijna €1000,= ophoesten dus dat drukt de SR weer wat.

Uiteindelijk kwam ‘ie uit op 46%.Savings rate van 2017

Met een savings rate van 46% in December is de gemiddelde SR van 2017 voor mij opgelopen tot net boven de 41%. Volgens de tabel van Mr. Money Mustache moet ik dan nog 22 jaar werken om te kunnen stoppen met werken. Het goede nieuws is dat ik nog geen 30 ben en dus theoretisch op m’n 52e zou kunnen stoppen met werken. Tot zover de theorie.

“In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk; in praktijk wel”

Hoe was jullie Savings rate over 2017? En waar gaan jullie volgend jaar voor?

Iedereen alvast een fijne jaarwisseling en bedankt voor het lezen en vooral voor het reageren! De beleggingsresultaten van 2017 zal ik komende week ergens publiceren! Volgen via Twitter, Facebook of de nieuwsbrief kan altijd!

9 thoughts to “Savings rate van 2017”

  1. Mooi percentage! Ik post mijn gemiddelde van dit jaar (sinds augustus) vandaag ook nog. Fijn zo’n werkgever die je een eindejaarsuitkering geeft, super 🙂

    Jullie ook een fijne jaarwisseling gewenst!

  2. Mooi resultaat! Altijd fijn die extra inkomsten aan het einde van het jaar… die er dus ook zo weer vandoor gaan 😉
    Door wat flinke meevallers afgelopen jaar is ons SVR een stuk hoger uitgevallen dan verwacht.

    Alvast een goed nieuw jaar!

  3. 41% is een hele mooie savingsrate! Wij kwamen dit jaar op slechts 32% Het ultieme financiële doel voor 2018 is 43% wat neerkomt op aanvullen buffer en de volledige 10% extra hypotheek aflossing. Ik vrees dat we die 43% niet gaan halen. Daar zouden we te veel voor moeten laten. 35 tot 37% zou realistischer waarschijnlijk zijn.

Geef een reactie!